Cântare comerciale: Cum poți simplifica verificarea stocului cu ajutorul unui Cântar cu funcția de Numărare

Atunci când este vorba de gestionarea și verificarea stocurilor, pentru fiecare angajat devine un moment stresant. Mai ales când trebuie să numere sute sau mii de piese minuscule pentru  verificarea cantitatea rămasă în stocurilor.

Imaginați-vă atunci, că puteți faceți această operațiune într-un timp relativ scurt, cu ajutorul unui cântar cu funcția de Numărare piese integrată. Economisiți timp și bani, fără a investi în numărul de angajați sau în utilaje sofisticate. 

În următorul articol vom analiza principalele caracteristici ale acestei funcții și despre cum se poate determina greutatea totală și numărul de piesei cu ajutorul acesteia.

Ce este un Cântar cu funcție Numărare piese?

Cântarul electronic cu funcția de Numărare este un echipament modern care determină, cu o precizie ridicată, nu doar greutatea totală a sarcinii, ci și numărul de piese de aceiași greutate, precum și greutatea unei singure piese.

Toate aceste informații sunt afișate, de obicei, simultan pe trei display-uri diferite. Există și excepții în acest sens. Unele cântare au, însă, un singur display, dar au funcția de Numărare integrată. Cu acest tip de cântar, în mod normal, alegeți informația care doriți să fie afișată pe display, greutatea sau numărul de produse.

Cum se utilizează un Cântar cu funcția Numărare?

Cu ajutorul funcției de numărare este ușor de verificat și de ambalat articolele cu aceeași greutate, fiind o soluție eficientă pentru toate domeniile de activitate, fie ca este vorba de volume mari sau mici, ca de exemplu: cutii, colete, plicuri, șuruburi, piulițe, monede, obiecte prețioase etc.

În majoritatea cazurilor, vedeți următoarea procedură:

 • Asigurați-vă că dispozitivul este pornită și este afișat valoarea Zero
 • Puneți un recipient gol pe platforma de cântărire și apăsați butonul Tare
 • Puneți o cantitate mică de piese în recipient (de ex. 10 unități)
 • Introduceți pe tastatura numerică cantitatea pe care tocmai ați adăugat-o în container
 • Apăsați butonul SAMPLE (Eșantion)

În acest moment, cântarul va împărți automat greutatea în funcție de cantitatea pe care tocmai ați introdus-o pe tastatura numerică și va calcula greutatea medie a fiecărui articol, precum și va afișa numărul de articole în secțiunea Cantitate.

 

Pentru a testa, adăugați un alt element în container și veți observa o creștere a Cantității. În acest moment, puteți adăuga toate piese rămase în recipient, pentru a vedea exact câte bucăți aveți.

Așadar, acest scurt proces economisește timp, reducând în același timp atât procesul de numărare manuală, cât și elementul de eroare umană.

CAS SW-II –  performanța propriului business

Cu toate că piața din Republica Moldova oferă o serie variată de modele de cântare cu funcția de Numărare, Melitax Grup recomandă modelul CAS SW-II, ce se caracterizează printr-o precizie de măsurare crescută și funcționalitate avansată. Datorită design-ului ergonomic și dimensiunilor compacte cântarul se încadrează perfect în orice mediu comercial.

Caracteristici tehnice generale:

 • Capacitatea max. de cântărire: 6/15 kg
 • Capacitatea min. de cântărire: 40 g
 • Diviziune (d=е): 2/5 g
 • Interfețe de conectare: USB sau RS232
 • Alimentare: Bloc de alimentare 6 V, Baterie Pb 4V 4Ah, cu autonomie până la 450 ore sau opțional de la 3 baterii de tip D (1.5v) cu autonomie până la 500 ore.
 • Temperatura de operare:  -10°C ~ +40°C
 • Dimensiune platformă: 225,9 x 187,1 mm
 • Dimensiuni: 250,1 x 280,7 x 110,2 mm
 • Greutate: 2.44 kg

 

Pentru detalii suplimentare despre cântarele cu funcția de Numărare integrată și modalitatea prin care îl puteți achiziționa accesați site-ul nostru www.melitax.md sau contactați managerii noștri 022 90 90 50!