Cum să eficientizezi procesul de etichetare cu soluțiile Standalone

Aplicațiile Standalone (instalate în afara unui sistem centralizat) permit personalizarea funcționării imprimantei de etichete pentru coduri de bare, pentru a simplifica operațiunile de etichetare și de a reduce costurile de implementare. Problemele de etichetare, în multe industrii, pot fi rezolvate prin soluțiile flexibile „standalone”, care pot fi ușor de utilizat și integrat în diverse domenii.

În următorul articol vom explica de ce, uneori, este mai bine să utilizați aplicații Standalone pentru imprimarea etichetelor cu coduri de bare.

Care este principiul de funcționare a aplicațiilor „standalone”?

Conceptul „standalone” reprezintă un sistem sau un program care poate funcționa singur, fără a fi necesar să fie conectat la un computer sau rețea externă.

Astfel, aplicațiile individuale fac imprimantele mult mai ușor de utilizat și mai adaptabile la diverse medii de afaceri și operațiuni.

După ce a fost sesizată această necesitate de la clienți, au fost concepute soluții de imprimare a codurilor de bare individuale prin intermediul firmware-ului TSPL, realizată de TSC. Firmware-ul este un software pentru hardware – un limbaj de programare care este ușor de utilizat.

Firmware-ul TSPL are capabilități de baze de date și deține instrumente avansate de middleware care permit imprimantei să acceseze o rețea sau o bază de date cloud pentru a imprima anumite date.

Iată câteva caracteristici de bază pentru imprimantele de etichete pentru coduri de bare ce includ aplicații standalone:

  • Display color, ușor de citit;
  • Display Touchscreen care permit introducerea directă a datelor în imprimantă fără utilizarea tastaturilor externe sau dispozitivelor de scanare;
  • Posibilitatea de a conecta dispozitive externe (tastaturi și scanere) pentru introducerea ușoară a datelor atunci când este necesar.

Așadar, puteți utiliza imprimantele de etichete pentru coduri de bare oriunde și oricând aveți nevoie.

Aplicații Standalone: de ce?

Majoritatea imprimantelor de coduri de bare pot fi instalate într-unul din aceste moduri:

  • Conectat la un computer care rulează un software pentru design-ul etichetelor, atașat de o bază de date
  • Conectat la o rețea cu software conceput pentru imprimarea etichetelor.

Dar există multe industrii și situații în care a avea un computer sau o rețea atașată la o imprimantă de etichete nu este deloc varianta potrivită.

Acest lucru ar putea fi, de exemplu, din cauza costului mai mare al echipamentului computerizat utilizat sau pentru că ar face procesul de lucru al angajaților mai complicat sau, în cazul în care imprimantele de etichete sunt supuse unor deplasări frecvente (de exemplu: în secțiile de producere sau într-o unitate de vânzare cu amănuntul când este necesar să imprimați etichete în anumite zone).

În asemenea cazuri, aplicațiile standalone sunt soluția potrivită.

Domenii de utilizare a aplicațiilor „standalone”

Iată câteva exemple a modului în care unii utilizează imprimantele ce includ aplicații standalone:

  • Urmărirea mărfurilor într-un proces de fabricație sau de ambalare. La fiecare stație de lucru, este poziționată o imprimantă cu un scaner atașat ce poate scana datele pieselor care coboară pe linia de asamblare, iar imprimanta poate imprima etichetele în timpul procesului de lucru,  pentru a identifica materialele care urmează la etapa următoare de producție.
  • Tipărirea ingredientelor pentru sandwich-uri într-un Magazin de sandwich-uri. În imprimantă se păstrează o bază de date cu ingrediente. Producătorul de sandwich-uri poate utiliza display-ul pentru a alege ce sandwich a fost realizat și pentru a tipări o etichetă de ingrediente și una de preț pentru a aplica pe produsul finit.
  • Tipărirea etichetelor pentru a fi lipite pe parbriz, în Auto service-uri pentru întreținerea mașinilor. Imprimanta poate, de exemplu, să calculeze un anumit kilometraj și data de întoarcere preconizată la Auto service pentru următoarea schimbare a uleiului.
  • Urmărirea pacienților într-un spital: informațiile pacientului pot fi codate într-un cod de bare la internare. Etichetele cu informațiile sunt atașate la toate recomandările scrie pe hârtie, medicamente, probe de testare, etc., pe măsură ce un pacient trece mai multe etape de investigare. Pe măsură ce sunt necesare etichete noi, codul de bare existent al pacientului este scanat în stațiile amenajate (în care sunt incluse o imprimantă TSC și un scaner de coduri de bare programat).

 

Pentru detalii despre imprimantele de etichete pentru coduri de bare TSC ce includ aplicații standalone accesați site-ul nostru www.melitax.md sau contactați managerii noștri 022 90 90 50!