Imprimante de etichete: sfaturi esențiale pentru a face alegerea corectă

Atunci când doriți să cumpărați o nouă imprimantă de coduri de bare, puteți fi ușor influențați de informațiile diverse oferite de furnizori, dar și de cele mai bune oferte/prețuri propuse de către aceștia.

Înainte de a începe procesul de achiziție, vă recomandăm să analizați, cu mare grijă, câteva aspecte importante, pentru a găsi cea mai bună opțiune pentru dvs. sau, dacă sunteți un distribuitor, pentru clienții dvs. O importanță deosebită în acest proces, o au funcțiile de bază și aplicațiile pe care le vor furniza imprimantele.

Iar pentru a alege cea mai bună imprimantă, vom încerca, în cele ce urmează, să vă prezentăm o analiză a elementelor cheie de care trebuie să țineți cont, atunci când alegeți o imprimantă de coduri de bare.

Iată cele mai importante 7 aspect la care ne vom axa în alegerea imprimantei:

  1. Pe ce material veți imprima?

Pentru început trebuie să examinați tipul de material pe care veți imprima.  Ce fel de etichete veți utiliza de obicei: Etichete obișnuite? Peliculă? Substraturi de folie? Folii? Polistiren sau Hârtie mată\ lucioasă?

Anume eticheta de care aveți nevoie și veți opta, vă va ghida în alegerea imprimantei potrivite.

  1. Care este durata de păstrare a etichetei?

De asemenea, va trebui să luați în considerare cât timp trebuie să fie păstrate etichetele – 60 de zile? – 6 ani?

Cunoașterea duratei de păstrare și rezistența  etichetelor vă poate ajuta să înțelegeți dacă este necesar să folosiți o imprimantă termică directă sau o imprimantă cu transfer termic.

Notă: Daca se dorește ca etichetele să aibă o durată de viață de peste un an, vă recomandăm, să optați pentru imprimantele de etichete cu transfer termic.

  1. Cât de multe etichete aveți nevoie să imprimați pe zi?

Se poate de imprimat 500 de etichete pe zi? 5000 de etichete pe zi? Sau chiar 10.000 de etichete pe zi?

Cantitatea de etichete imprimate zilnic vă indică dacă trebuie să achiziționați o imprimantă desktop sau una industrială.

Notă: Imprimantele industriale pot printa mai multe etichete decât imprimantele deskop și nu apare  nici o problemă atunci când avem nevoie să mărim cantitatea de etichete necesară.

  1. Care este viteza de imprimare necesară?

 De obicei,  se cunoaște cantitatea de  etichete  care trebuie să se imprime pe zi. Dar va trebui, să  luați în cazul și viteza de imprimare.

În general, imprimantele industriale printează mai rapid decât cele desktop. Informațiile despre viteza necesară de imprimare  vă va ajuta să alegeți una din cele doua imprimante enumerate mai sus. Cea mai potrivită pentru viteză mai mare de printare este imprimanta industrială.

  1. Cât de mare este necesar să fie capul de imprimare?

O atenție aparte atrageți la etichetele pe care le veți utiliza. Aveți nevoi să utilizați etichete de 4-inch sau de 2 inch?

Aceasta va ajuta să înțelegeți dacă imprimanta  pe care ați ales-o are capul de imprimare potrivit pentru formatul etichetelor.

  1. De ce rezoluție aveți nevoie?

Planificați să utilizați standarde industriale, fonturi de dimensiuni mari? Daca este așa, puteți utiliza rezoluția standard pentru mai multe tipăriri – 203 dpi.

Iar, dacă aveți nevoie de o rezoluție mai înaltă (ex.: pentru etichete de bijuterii sau etichete farmaceutice)  este necesară o rezoluție de 300 dpi.

  1. Unde veți păstra imprimanta?

Analizați, inițial, utilitatea imprimantei. Aveți nevoie de ceva mobil, pe care angajații să o poată transporta? Sau sa fie ceva staționar? Asta vă va ajuta să alegeți o imprimantă transportabilă, una desktop sau o imprimantă industrială.

Desigur, spațiul unde va fi amplasată imprimanta joacă un rol esențial în luarea deciziei potrivite. Dacă aveți nevoie de ceva mult mai compact, spațiul este limitat sau oricare altă problemă, determinarea mărimii imprimantei este foarte importantă.

Stabiliți locul unde va fi păstrată/amplasată imprimanta. Dacă este necesară o imprimantă rezistentă, confecționată dintr-un metal optați pentru o imprimantă industrială, pentru că imprimanta desktop este mai puțin rigidă, fiind fabricată, în general, din plastic.

 

Dacă sunteți în căutarea unei imprimante de etichete de coduri de bare, dar nu vă puteți decide ce să alegeți, specialiștii de la Melitax Grup vă stau la dispoziție cu cele mai bune sfaturi și recomandări, pentru a face alegerea corectă.

Pentru detalii despre cele mai noi produse accesați www.melitax.md sau contactați managerii noștri 022 90 90 22!